U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Familie en vrienden

Steun voor hulpgevers

Het is normaal dat je angst voelt wanneer bij een familielid een hartziekte wordt gesteld.

Probeer tijd uit te trekken voor jezelf

Blijf de dingen doen die je graag doet om te vermijden dat je overweldigd wordt door wat er gebeurd is. Maak tijd voor ontspanning en verzet je gedachten: een warm bubbelbad nemen, iets drinken met een vriend of een bezoek aan de kleinkinderen.

Blijf goed op de hoogte

Stel de zorgverleners vragen en lees informatie over de ziekte afkomstig van betrouwbare bronnen.

Aanvaard hulp

Als familie of vrienden aanbieden om te helpen, aanvaard dit. Praktische hulp kan het verschil maken.

Praat met iemand als je je neerslachtig voelt

Probeer jouw gevoelens niet opzij te duwen. Bespreek dit met je partner, vriend of huisarts.

Denk eraan: Veel mensen herstellen van een hartinfarct. Je kan samen veel veranderen om jullie gezondheid te beschermen.