U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Familie en vrienden

BRAVO

ROKEN

Stoppen met roken

Door roken wordt de gladde binnenwand van de aders beschadigd. Daardoor draagt roken bij aan aderverkalking, de oorzaak van een hartinfarct. Stoppen met roken is dus altijd een goed idee! Door te stoppen met roken zijn na een half jaar al de risico’s van roken verkleind. Oud of jong, stoppen met roken is altijd goed voor hart en bloedvaten.

  • Rokers hebben twee keer zoveel kans op een hartinfarct dan niet-rokers
  • Rokers krijgen vaker een beroerte dan niet-rokers
  • Rokers hebben vaker last van vernauwing van de slagaders in de benen (etalagebenen) dan niet-rokers. Bij een klein stukje lopen ontstaat al pijn in de benen
TIP
Vraag (ook) anderen in de omgeving hun rookgedrag aan te passen en bijvoorbeeld niet te roken waar uw naaste bij is

Roken is een hardnekkige verslaving en stoppen met roken is helemaal niet makkelijk. Het wordt nog moeilijker als de omgeving wel gewoon door rookt. U kunt uw naaste dus enorm helpen door samen te stoppen! Daar moet u zich goed op voorbereiden en voor ogen houden waar u het voor doet: de kans op een (nieuw) hartinfarct verkleinen! Elk jaar lukt het 100.000 mensen om te stoppen, dus waarom zou het u samen niet lukken? Al na een paar weken voelt u zich fitter en hebt u veel meer energie. U heeft meer adem, een betere conditie en u hoest minder. Ook ruikt en proeft u beter en u ziet er gezonder uit. In uw omgeving hebben andere mensen (bijvoorbeeld uw kinderen of huisdieren) geen last meer van de rook. En, ook niet onbelangrijk, het bespaart al gauw honderd euro per maand!

Hulp bieden bij stoppen met roken

Praat met uw naaste over stoppen met roken, wat zijn of haar gedachten hierover zijn en hoe belangrijk uw naaste dit vindt.

Stoppen met roken

Bezoek www.tabakstop.be of bel gratis 0800/111.00 voor advies of begeleiding door een deskundige tabakoloog. Of download de Tabak-stop app voor coaching on-line.

Selecteer hieronder uw BRAVO-onderdeel