U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Levensstijl

Therapietrouw

Alleen regelmatige inname van je geneesmiddelen garandeert een optimale werking. Plaatjesremmers moeten dagelijks en gedurende de volledige behandeling - zonder onderbreking- ingenomen worden om de gewenste bescherming te geven.

Als je een geneesmiddel niet verdraagt, moet je dit aan je arts laten weten. Je arts zal je eventueel een ander geneesmiddel voorschrijven dat je beter verdraagt.

Stop je geneesmiddel niet zonder eerst te overleggen met je arts; je kan hierdoor risico lopen op een nieuwe hartinfarct.

Aarzel niet je arts of apotheker te contacteren, als je vragen hebt over het gebruik van je geneesmiddelen. 

Tips:

  • Neem je geneesmiddelen elke dag op hetzelfde tijdstip. Zo vermijd je dat je ze vergeet in te nemen.
  • Bespreek met je arts of apotheker waarop je moet letten bij inname: voor, tijdens of na de maaltijd, vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, enz.
  • Gebruik geheugensteuntjes om je geneesmiddelen niet te vergeten: briefjes aan de deur, tablettendoosje op de tafel, herinneringsfunctie op je mobiele telefoon of computer.