U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Gezond koken

Aardbeiensoepje, ‘chantilly’ van platte kaas met vanille

Lekker met een gemberkoekje.

Voor 4 personen

  • Voorbereiding: 15 min
  • Kooktijd: -
  • Eenvoudig
  • Goedkoop

Benodigdheden

Aardbeisoepje:

  • 500 g aardbeien, ontdaan van het kroontje
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el koolzaadolie
  • gemalen peper

Chantilly van platte kaas:

  • 125 g halfvolle platte kaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eiwitten

Garnituur

  • blaadjes verse munt

Werkwijze

  1. Aardbeisoepje: doe de aardbeien samen met de rietsuiker in een keukenrobot en mix tot je een gladde puree bekomt. Doe de olie erbij en mix verder tot het mengsel luchtig wordt. Breng op smaak met wat peper. Zet in de koelkast.
  2. Meng de platte kaas met de vanillesuiker in een slakom.
  3. Klop het eiwit op. Gebruik daarvoor een elektrische klopper.
  4. Meng heel voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit door het kaasmengsel. Wanneer dit goed met de kaas vermengd is, meng je er geleidelijk de rest van het eiwit door.
  5. Verdeel het aardbeisoepje over glazen. Giet langs de rug van een eetlepel de ‘chantilly’ van platte kaas in de glaasjes. Versier met muntblaadjes.

Tips

  • Lekker gezond: dit luchtige nagerecht combineert fruit en zuivel, is rijk aan vitamine C, vezels en calcium, bevat weinig calorieën, vetsoorten en verzadigde vetzuren.

Het weten waard! Fruit na het eten, mag dat?

Over het algemeen kan je stellen dat hoe ingewikkelder een maaltijd in elkaar zit, hoe langer de vertering ervan. Sommige mensen hebben moeite met het verteren van fruit na de maaltijd, in dat geval eet je fruit als tussendoortje. Maar in de meeste gevallen is fruit een ideale basis voor een dessert: het bevat de juiste voedingsmiddelen en verlichten het calorie- en vetgehalte van een maaltijd. Vergeet niet dat fruit eeuwenlang het dagelijkse dessert van de volkeren rond de Middellandse Zee is, die zich er echt niet minder onder voelen!

Recept: Belgische Cardiologische Liga – “Van harte Belgisch”

Terug naar overzicht recepten