U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Gezond koken

Zomerse gerechten

De zomer is in aantocht!

Tijdens de zomer is er een ruim en gevarieerd aanbod van verse groenten en fruit. Deze zongerijpte groenten en fruit geven een frisse en sappige smaak en geven de nodige verfrissing bij hoge temperaturen. De zomer is dus het ideale moment om van deze verrukkelijke en kerngezonde zomerproducten te genieten. Gebruik de seizoensproducten zoveel mogelijk als lichte ingrediënten in salades, rauwkost, pasta, soepen,…

Met de onderstaande recepten willen wij jullie alvast wat inspiratie geven hoe je deze ingrediënten op een gezonde wijze kan bereiden in een aantal overheerlijke recepten. Laat het smaken!

Tomaat met grijze garnalen

Dit zomerse gerechtje is onweerstaanbaar met een krokant stokbrood of wat sneetjes roggebrood erbij. Je kan het zonder probleem serveren als hoofdgerecht met wat versgebakken ovenfrietjes. Geraspte worteltjes en komkommer zijn ideaal als garnituur.

Mosselen met tomaat en chilipasta

Lekker met een salade van kikkererwten en kerstomaatjes, stokbrood of boerenbrood.