U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Gezond koken

Met bulgur gevulde tomaten

Gevulde tomaten zijn een echte lekkernij! Hier vind je een recept met een vulling van bulgur. Deze is veel minder rijk dan de traditionele vullingen op basis van gehakt, maar even smaakvol. Nog een voordeel is de kortere kooktijd !

Voor 4 personen

  • Voorbereiding: 20 min
  • Kooktijd: 17 min
  • Eenvoudig
  • Goedkoop

Benodigdheden

  • 4 grote tomaten op tros, of 8 middelgrote
  • 1 kl + 1 el olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 150 g bio bulgur
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 100 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g pijnboompitten, grof gehakt
  • 4 el basilicum, gehakt
  • 4 el bieslook, gehakt
  • 4 el platte peterselie, gehakt

Garnituur

  • blaadjes basilicum

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Laat de steeltjes aan de tomaten zitten en snijd de bovenkant van de tomaten rondom open. Haal ze uit met een lepel en doe de pitjes weg. Houd het vlees van de tomaten bij.
  3. Verwarm een koffielepel olie in een braadpan. Fruit de ui gedurende 2 minuten tot hij glazig is. Zet opzij.
  4. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Klop de eieren lichtjes op.
  6. Meng in een kom de bulgur met de ui, het vlees van de tomaten, het ei en het eiwit, de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, het basilicum, het bieslook en de platte peterselie. Voeg zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  7. Verdeel het mengsel over de tomaten. Zet de bovenkanten met steeltje er weer op en bevestig met een houten stokje.
  8. Bestrijk de bodem en de wanden van een ovenschotel met de overblijvende olijfolie.
  9. Schik de tomaten er naast elkaar in. Zet
    gedurende 15 min in de oven.
  10. Ga na of de tomaten gaar zijn door er met de punt van een mesje in te prikken. Indien de punt droog blijft zijn de tomaten gaar.
  11. Neem de tomaten uit de oven en garneer ze met een blaadje basilicum.

Tips

  • Lekker met een jonge sla op smaak gebracht met balsamico en notenolie.
  • Lekker gezond: deze geurige vegetarische variante van de traditionele met gehakt gevulde tomaten is rijk aan eiwitten, geeft langdurige energie, essentiële vetzuren, voedingsvezels en een goede dosis magnesium.

Terug naar overzicht recepten