U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Gezond koken

Dessert met yoghurt en bosbessen

De bosbes is een krokante en smaakvolle vrucht en een waar plezier om te degusteren als het volop seizoen is. Ze is bovendien een gezonde vrucht met ontzettend veel nutritionele kwaliteiten. Ze is ook caloriearm en weegt niet door in het optellen van de energiewaarden. Aarzel dus niet om ervan te genieten.

Voor 4 personen

  • Voorbereiding: 10 min
  • Kooktijd: 25 min
  • Eenvoudig
  • Goedkoop

Benodigdheden

  • 250 g bosbessen
  • 1 el citroensap
  • 2 el suiker
  • 4 potjes yoghurt natuur (125 g elk)

Garnituur

  • bosbessen

Werkwijze

  1. Doe de bosbessen met het citroensap en 1 eetlepel suiker in een kookpot. Voeg 2 eetlepels water toe. Laat zachtjes sudderen gedurende 5 minuten. Giet over in een kom en zet opzij.
  2. Neem 1/3 van de bosbessencompote en pureer ze.
  3. Meng in een kom de yoghurt met de resterende suiker en de gepureerde bosbessen.
  4. Verdeel een deel van het yoghurtmengsel in glazen kommetjes. Verdeel de compote erover en maak af met de rest van het yoghurtmengsel.
  5. Garneer met bosbesjes

Tips

  • Variante: dit dessert kan met de seizoenen meegaan. Gebruik frambozen, aardbeien, perziken, nectarines, ...
  • Lekker gezond: niet enkel is dit een smaakvol dessert, het is ook nuttig voor de vertering dankzij de melkfermenten en de voedingsvezels. Bovendien zijn bosbessen één van de vruchten die de meeste antioxidanten bevatten.

Terug naar overzicht recepten