U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Mijn zorgverleners

Mijn zorgverleners

De cardioloog

Bij een eerste hartinfarct of instabiele angor, is de kans groot dat je opgenomen wordt in het ziekenhuis via de dienst spoedgevallen. Het medische team zal je op dit kritieke moment bijstaan en behandelen. Indien nodig wordt een stent geplaatst of een overbruggingsoperatie uitgevoerd.

Zodra je beter bent, zal je cardioloog voor jou het best passende behandelplan maken en dit met jou bespreken. Hij zal jou ook adviseren over een gezonde levensstijl die niet alleen jezelf maar ook je omgeving ten goede kan komen. Aarzel niet om vragen te stellen.

Herstellen na een hartinfarct neemt tijd. Doe beroep op je medische zorgverleners voor een optimale begeleiding.

De huisarts

Je huisarts helpt je verder op weg tijdens je herstelperiode. Hij volgt je op, helpt je bij de veranderingen in levensstijl en waakt over het goed gebruik van je medicatie. Laat hem ook weten indien je bijwerkingen zou ondervinden. Vertel hem hoe je je voelt. Indien nodig, zal hij je doorverwijzen naar de cardioloog.

De apotheker

Het is belangrijk dat je je medicatie stipt inneemt. De apotheker zal je advies geven over het gebruik van je medicatie en helpen bij het aanvragen van de terugbetaling. Ook voor levensstijladvies kan je terecht bij je apotheker. Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk.

Het hartrevalidatieteam

Het hartrevalidatieteam kan helpen bij jouw herstel door je op weg te zetten met lichaamsbeweging en concreet te adviseren over voeding en veranderingen in je levensstijl. Herwinnen van je zelfvertrouwen en het beheersen van je risicofactoren, zoals bloeddruk en cholesterol, is essentieel.

Klik hier voor een revalidatiecentrum dicht bij u.

De meeste ziekenhuizen nodigen patiënten na ontslag uit het ziekenhuis uit voor deelname aan het programma voor hartrevalidatie. Dit programma bestaat gewoonlijk uit drie tot vijf sessies van 1 uur per week. Na afloop ontvang je een schema voor verdere aanpak op lange termijn.