U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Mijn hart

Hoe werkt het hart?

Het hart is een holle spier die het bloed door het lichaam pompt. Dit bloed bevat zuurstof en bouwstoffen die het lichaam nodig heeft.

Elke minuut klopt het hart ongeveer 70 keer.

Zuurstofarm bloed wordt naar de longen gepompt om zuurstof op te nemen.

Zuurstofrijk bloed wordt naar het lichaam gepompt om zuurstof af te geven.

Om optimaal te werken, heeft de hartspier zelf ook voldoende zuurstofrijk bloed nodig. Hiervoor zorgen de kransslagaders. Dit zijn fijne slagaders die als een spinnenweb over de hartspier liggen. Als deze kransslagaders verstopt raken, wordt de toevoer van zuurstof naar de hartspier en de goede werking van het hart verstoord.