U staat op het punt MijnHart-acs.be te verlaten.

U staat op het punt om de site MijnHart-acs.be van AstraZeneca België te verlaten. De links die wij op onze site publiceren worden zorgvuldig gekozen. Evenwel vestigen wij uw aandacht op het feit dat de inhoud, de producten of inlichtingen die zich op de websites van derden bevinden noch het eigendom zijn van, noch gecontroleerd worden door AstraZeneca België. Bijgevolg geven wij geen enkele garantie, nemen geen enkele verantwoordelijkheid op en leggen geen enkele verklaring af over deze derden, hun producten of diensten, de natuur of de inhoud van hun websites en hun beleidsmaatregelen en praktijken inzake bescherming van persoonlijke gegevens.

 

Mijn hart

Welke factoren verhogen het risico op een hartinfarct of hartaanval?

Verschillende factoren verhogen de kans op het dichtslibben van de kransslagaders. Hoe meer je jezelf blootstelt aan deze risicofactoren, hoe groter je kans op een hartinfarct.

  • Sommige risicofactoren kan je niet veranderen: erfelijkheid, leeftijd, geslacht, ...
  • Maar andere risicofactoren, de “levensstijl” factoren, heb je grotendeels zelf in handen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

Werken aan je levensstijl betekent verminderen van je risico voor een hartinfarct (hartaanval)

Gezond eten, op je gewicht letten, stoppen met roken en elke dag een half uur wandelen kunnen een wereld van verschil maken. Bespreek dit met je huisarts en maak samen een plan om je “levensstijl” te verbeteren. Je huisarts zal ook je bloeddruk en cholesterol regelmatig controleren.